skip to Main Content

Om Klaus E. Olsen

Klaus E. Olsen er født i 1959 og har mere end 30 års erhvervserfaring – dels som direktør og leder og dels som ledelseskonsulent på topniveau. Han har boet mange år i udlandet – London, Moskva, New Zealand og Sydamerika og bor nu i Nordsjælland. Han arbejder nu som management konsulent, med bestyrelsesarbejde og i iværksættermiljøer. Hele denne baggrund har givet god inspiration til hans romaner.

”Jeg har sat mig for at skrive kriminalromaner i forskellige miljøer. Jeg synes for eksempel, at der findes for få kriminalromaner, som foregår i et ‘business-miljø’. Forretningsverdenen kan ofte være præget af store beslutninger, som rammer ondt ned i enkelte menneskers liv, så der burde være nok at tage fat på for en kriminalroman. Sager som for eksempel Nordisk Fjer, Stein Bagger og Thorsen/Trads-sagerne giver masser af inspiration med grådighed og egoisme som store drivkræfter. Derfor skrev jeg LIHOU DOKUMENTERNE”, siger Klaus Enghvidt Olsen.

“Jeg er voldsomt interesseret i 2. verdenskrig og har læst stort set alt, hvad der findes om emnet – både på engelsk og tysk, og også en del om den danske besættelse. Derfor fik jeg lyst til at skrive en bog om det – og det blev til SOM EN BESÆTTELSE. Livet er fyldt med dilemmaer, hvor det er vanskeligt at skelne mellem ret og uret, og bogen handler om de mange moralske konflikter, der opstår, når man i en krig skal dræbe sine modstandere – i dette tilfælde danske stikkere” fortsætter han.

Gamle uopklarede drabssager er også en stor interesse, og her opstod ideen til romanen “Vilje og afmagt”, som er hans korteste roman. Den tager udgangspunkt i et uopklaret mord fra København, og med fiktive personer beskrives en kopi af den virkelige sag. Men Klaus Enghvidt Olsens “kopi” har en overraskende slutning.

Forfatterens mange år i Rusland gav inspiration til novellesamlingen “Rusland efter murens fald”, som beskriver helt almindelige russeres genvordigheder med det daglige liv lige efter murens fald i 1990’erne, hvor han boede i Moskva.

I romanerne “Sandheden om Oliver” og “Myrdede sjæle” kommer vi dybt ind i hovederne på mænd og kvinder, som kommer ud over kanten over overskrider grænser. “Det er spændende at skrive om personer, der kommer helt derud, hvor det gør meget ondt inden i – og som fører til desperate handlinger,” siger Klaus Enghvidt Olsen.

5 krimier og en novellesamling om Rusland

Siden 2015 har jeg udgivet 5 krimier. De fleste af dem har ligget på min pc i mange år og ideer til krimier får jeg hele tiden. Jeg er derfor glad for at være kommet i gang med at udgive dels på eget forlag og dels på Skriveforlaget.

Mine krimier foregår i mange forskellige miljøer. “Lihou dokumenterne” foregår i et forretningsmiljø og var inspireret af Stein Baggers flugt. “Som en besættelse” har stikkerlikvideringer under Danmarks besættelse som baggrund, og “Myrdede sjæle” handler om voldtægt.

Men først og fremmest handler mine bøger om det, som foregår inden i hoveder på mennesker. Det, som kan drive selv den mest rationelle person ud over kanten, så han eller hun begår desperate handlinger eller skal forholde sig til livets voldsomme dilemmaer.

Bog nr. 7 er allerede ved at blive skrevet! Jeg er har allerede flere ideer, som jeg er begyndt på og arbejder videre med. I “Vilje og afmagt” tog fat i en dansk uopklaret mordgåde fra virkelighedens verden og skrev en roman baseret på den. Lige nu arbejder jeg på en ide, som er baseret på den overfladiske reality-verden. Kan der ske et mord i Paradise Hotel? Ja, i min fantasi kan der med de store følelser og bedrag, der sker i den verden. Vent og se – en realitystjerne vil snart afgå ved døden !

Back To Top