skip to Main Content

SOM EN BESÆTTELSE
STIKKERLIKVIDERING ELLER MORD?

Den danske modstandsbevægelse besluttede at likvidere stikkere og forrædere, som hjalp tyskerne, og modige folk som Flammen og Citronen udførte det farlige arbejde. Men i ly af deres vigtige indsats blev personlige opgør og gemene rovmord gennemført, og i krigens kaos blev de maskeret som stikkerlikvideringer. Enhver kunne beskyldes for at være stikker.

Efter krigen blev det hele mørkelagt og ingen ønskede at opklare misforståelserne. Journalisten Benjamin kommer ved et tilfælde til at rode op i en gammel likvideringssag fra krigens tid, og det viser sig, at sagen har trukket blodige spor langt frem i tiden. En gammel politimand var dybt involveret i sagen, men ingen ønskede den opklaret – mindst af alt hans chefer indenfor politiet.

Bogen kommer dybt ned i de moralske dilemmaer, som modige modstandsfolk stod overfor både under og efter Danmarks Besættelse, og som gav flere af dem dybe ar på sjælen, som de aldrig kom over. Gåden bliver opklaret i bogen, som springer i tid mellem 1944, 1967 og 2014, men der bliver vendt op og ned på ret og uret, og spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen, der ønskede at kende sandheden.

Bogen er inspireret af en række virkelige hændelser og personer under Danmarks Besættelse.

En ny krimi med højt spændingsniveau af Klaus Enghvidt Olsen om mord i både fortid og nutid.

KØB BOGEN: Som en besættelse

Find bogen på Facebook: Som en besættelse

Lån bogen på biblioteket: Biblioteket

Se bogen hos Dansk Forfatterforening: Enghvidt/Forfatterforeningen

Interview om bogen: Interview – Bogfidusen

Anmeldelser

Det skriver læserne:

En rigtig spændende roman om besættelsen. Bogen er utrolig svær at løsrive sig fra. Handlingen strækker sig over flere årtier, og man bliver derfor nysgerrig på at finde ud af, hvordan alle personerne er viklet ind i både fortid og nutid.

Citater fra “Som en besættelse”:

1967

Han udstødte et forskrækket skrig og slap med et sæt mandens skulder. De åbne øjne havde brændt sig fast indeni ham. Hvorfor var han her? Hvad var der sket med ham? Han så kun de tomme grå øjne, mens han halvt løb halvt kravlede tilbage over skovbunden i retning af sin cykel. Han løb som et forskræmt egern, mens han snublede over grene, og faldt næsten forover i skovbunden, men endelig fik han sig selv i balance og kom op i fuld højde, da hun pludselig stod lige foran ham.

Han skreg bare højt. Vidste ikke, hvad han så.

1944

Man kunne høre mandens åndedræt, som han gik foran de to andre i sin pæne sorte frakke. Ingen kunne vide, hvad han tænkte på. Kunne han regne ud, hvad der skulle ske? Grå, velpressede bukser. Ulastelige. Sikkert fra England. Han passede på ikke at træde de mest fugtige og mudrede steder for … ikke at snavse sine sorte, velpudsede sko til, men da han faldt om, var det med ansigtet lige ned i mudderet. Der lød nogle baskende lyde og nogle hæse skrig fra nogle overraskede fugle i trækronerne, men ellers var alt stille. Som manden midt i de smattede blade, hvor anemonerne endnu ikke havde fået kraft nok til at bryde frem. Han rørte sig ikke. De to skud i nakken havde dræbt ham øjeblikkeligt.

Back To Top