skip to Main Content
Vilje og afmagt

VILJE OG AFMAGT

Bogens handling er inspireret af en virkelig dansk mordgåde, som fandt sted i København i 1970. Mordet blev aldrig opklaret – morderen blev aldrig fundet.

En pensioneret ambassadør bliver myrdet i sin entré i sin smukke lejlighed på Frederiksberg Allé med sin husholderske som vidne. Den mistænkte er en ung mand, som gentagne gange har opsøgt den gamle. Men ingen ved, hvem den unge mand er, og hvorfor han ville slå den gamle mand ihjel. Politikommissær Jens Ibsen er tilbage fra sygeorlov og får den mærkelige sag, som er fyldt med gamle mennesker med underlige vaner. Ambassadøren levede tilsyneladende et stille og tilbagetrukket liv, men under den rolige overflade lurede der stærke viljer og persondramaer, som Jens må dykke ned i for at finde løsningen.

”Vilje og afmagt” er den tredje roman i serien med Jens Ibsen og tager fat, hvor ”Myrdede sjæle” slap. Bogen kan dog ligesom de øvrige bøger i serien også læses uafhængigt af hinanden.

Bogen er med sine 172 sider min hidtil korteste roman, og den er især velegnet til de læsere, som er blevet trætte af meget tykke romaner. Jeg har til hensigt at fortsætte med at skrive kortere romaner.

Køb bogen her: Pricerunner

Lån bogen på biblioteket: Vilje og afmagt

Find bogen på Facebook: Uopklarede sager

Find bogen hos Dansk Forfatterforening: Enghvidt/Forfatterforeningen

Anmeldelser

Fra lektørudtalelsen:

Det er en velskrevet og velkomponeret historie … Stilen er næsten som gamle krimier af Ole Høeg, Torben Nielsen og Kirsten Holst

Citat fra “Vilje og afmagt”:

Den gamle mand lå på ryggen lige indenfor sin fine fyldnings egetræsdør med matterede glasruder i forskellige farvemosaikker. Han lå på skrå ind i sin entré med benene pegende ud mod opgangen og i vejen for døren, som ikke kunne lukkes, fordi han lå lige der.

En spinkel mand under middelhøjde klædt i småternet skjorte og butterfly og med en grå cardigan. Det hele var dog misfarvet af blod. Blod, der fyldte hele hans bryst, var løbet ned langs hans venstre side og var sprøjtet ud på egetræsdøren og på den rød- og grønstribede løber i hans entré. Hans gammelmands brystkasse stak op i en bue, så man først kunne se hans ansigt, når man stod op over ham. Blodet var løbet ned over hans hals og var sprøjtet ud i hans ansigt, som ellers bortset fra blodet så fredeligt ud. Hans øjne var lukkede, men munden stod halvt åben.

Hvorfor skrev jeg “Vilje og afmagt”?

Jeg har altid været fascineret af uopklarede mordgåder fra den virkelige verden. Dobbeltmordet på Peter Bangsvej, Højbjergmordet, Stine Geisler-mordet for blot at nævne de mest kendte. Og som tiden går, findes der talrige teorier om, hvad der egentlig skete. Men svaret får vi måske aldrig. ”Vilje og afmagt” er mit første forsøg på at bruge en virkelig sag som baggrund for fiktion. Hele plottet findes allerede – men løsningen må man selv finde på. Det blev en spændende rejse både i virkeligheden og i fantasien.

Back To Top