skip to Main Content

LIHOU DOKUMENTERNE
MORD I FINANSKRISENS KØLVAND

Christian Bjørn er en kreativ iværksætter, som medierne elsker. Har startet det ene spændende techno firma efter det andet, er gift med den smukke Rebecca, bor i et palæ nord for København og kan tiltrække de bedste medarbejdere til sine virksomheder i rivende udvikling. Han har et stort behov for finansiering, og banker og investorer har stået i kø for at bakke ham op og for at tjene penge. En succeshistorie uden sidestykke.

Men bag de guldrandede facader er det begyndt at krakelere. Finanskrisen sætter sine spor, investorerne begynder at spørge efter resultater, revisorerne vil have regnskaber, medierne vil have billeder … og en søndag eftermiddag bliver en ung advokatfuldmægtig fundet død foran glas- og-stål-kontoret i det fine Hellerup. En ung advokat, som har været meget tæt på Christian og som har hjulpet ham med de indviklede selskabskonstruktioner. Har han begået selvmord eller er han blevet kastet ud fra bygningen?

Hvad Christian ikke havde forudset var, at hans kreativitet og iværksætterlyst ville skabe så meget grådighed omkring ham, at det også ville føre til mord, forfølgelse og vold. Da han til sidst desperat sidder i det op til halsen, går han i panik. Og så går det først rigtigt galt.

 

KØB BOGEN Lihou dokumenterne

LÅN på biblioteket: Lihou dokumenterne

Find på Facebook: LIHOU

Find bogen hos Dansk Forfatterforening: Enghvidt/Forfatterforeningen

Anmeldelser

Krimisiden skriver:

En ganske underholderholdende krimi fra finansverden. Man kan godt mærke på den front, at forfatteren kender til den finansielle verden. Det hele er let fortalt så det også for en udenforstående er let at følge med.

Krimi-Cirklen skriver:

Forfatteren har skrevet en meget realistisk, spændende og medrivende thriller og giver et godt og forståeligt indblik i hvordan sådan et cirkus bliver konstrueret. Kort sagt en fremragende historie.

Læserne skriver:

En krimi der er spændende fra start til slut. Den gemmer på mange overraskelser, og er derfor meget svær at lægge fra sig når man først er begyndt. Den er rigtig godt skrevet, og man kan tydeligt fornemme, at forfatteren har sat sig godt ind i stoffet. Jeg kan varmt anbefale denne krimi

skriver en læser hos Arnold Busck. 

Det er sgu en god start af ny forfatter med gode karakterer, læsevenlig på e-bog og fin intensitet

skriver en læser hos Saxo.com.

Den er spændende og velskrevet med gode persontegninger. Et meget vellykket projekt, der er helt på højde med andre spændingsromaner

skriver en læser.

Sammenhængende og højt tempo

skriver en læser.

Interessant krimi med fokus på processen blandt mennesker med relationer til såvel den forurettede som morderen fremfor fokus på jagten efter den skyldige. Let læst pageturner

skriver en læser hos Saxo.com.

Citater fra “Lihou dokumenterne”:

Han vidste, at hans virksomheder kun hang sammen ved hjælp af sindrige finansielle konstruktioner og mærkelige skuffeselskaber på Kanaløerne, i Caribien, på mystiske småøer i Stillehavet. Det var ikke noget han bevidst havde gjort eller bevidst havde planlagt på den måde. Det var bare sket, fordi den ene plan nødvendiggjorde den anden. Det var ligesom en kæde, hvor der hele tiden skulle sættes nye led i. Det var først nu, at han var begyndt at indse, at konstruktionen var alt for svag. At den ikke ville kunne bære. Han var begyndt at indrømme for sig selv, at han havde fået penge af sine investorer på falske løfter, havde brugt en stor del af dem på eget forbrug. Han vidste, at pengene var mere end tabt, han vidste, at det var et spørgsmål om dage, før det hele ville brase sammen om ørerne på ham, han vidste, at alt for mange vigtige og afslørende dokumenter …

Det var meget tydeligt, at overfaldsmanden havde travlt, for det var som om, han i et brøkdel af et sekund var i tvivl om, om han skulle fortsætte, eller han skulle blive. Martin stod blot og gloede svajende på ham, mens han holdt om sin ømme, dunkende skulder. Den anden var over et hoved højere end Martin, og nu drejede han hurtigt om mod den sammensunkne Martin, og med en knytnæve så stor som en bowlingkugle, hamrede han næven i ansigtet på Martin, som uforberedt trimlede om i perlegruset med en skrig som en anskudt fasan.

Back To Top