skip to Main Content
Stikkerlikvideringer Og Tyskertøse!

Stikkerlikvideringer og tyskertøse!

Danske forrædere blev skudt af modstandsfolkene. Danske piger, der var kærester med tyske soldater, blev klippet skaldede og forfulgt. Efter besættelsen blev der lagt låg på det hele. Ingen ville tale om det – heller ikke modstandsfolkene. Mange af modstandsfolkene brød psykisk sammen efter krigen og flere begik selvmord. Men hvad var det, som skulle skjules?
Bogen “Som en besættelse” forsøger at give et svar på noget af det og graver sig dybt ned i krigens hemmeligheder, som fortsatte længe efter krigen – helt op til nutiden. Det var ikke alle, der blev skudt, som var stikkere. Det var heller ikke alle piger, der blev beskyldt for at være tyskertøse, som var det. Men det kunne man jo ikke indrømme efter besættelsens afslutning. Det var krigens betingelser.

Citat fra bogen: “Han udstødte et forskrækket skrig og slap med et sæt mandens skulder. De åbne øjne havde brændt sig fast indeni ham. Hvorfor var han her? Hvad var der sket med ham? Han så kun de tomme grå øjne, mens han halvt løb halvt kravlede tilbage over skovbunden i retning af sin cykel. Han løb som et forskræmt egern, mens han snublede over grene, og faldt næsten forover i skovbunden, men endelig fik han sig selv i balance og kom op i fuld højde, da hun pludselig stod lige foran ham. Han skreg bare højt. Vidste ikke, hvad han så.”

Efter 1945 var krigen ikke forbi. Læs i “Som en besættelse” hvorfor.

Find titlen på facebook og læs flere citater fra bogen eller download de første 3 kapitler gratis fra saxo.com.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top